Deze koffie is voortaan een officieel en landelijk streekproduct.

 

Het Nieuwsblad - Boortmeerbeek

Deze koffie is voortaan een officieel en landelijk streekproduct

Koffiebranderij ROM in Boortmeerbeek is naast een erkend Vlaams-Brabants streekproduct nu ook erkend door de VLAM. Zaakvoerster Lutgarde Paeps (53) is bijzonder trots op de erkenning, toch horen uitbreidingsplannen niet bij de toekomstvisie.

De koffiebranderij en producent van koffie ROM is niet de grote ronkende naam binnen de koffiemerken. Het wil klein blijven en hierdoor een constante kwaliteit leveren aan bedrijven, particulieren en horeca. Zaakvoerster Lutgarde Paeps is erg trots dat ze de zaak die haar moeder startte in 1967 verder kan zetten.

“We woonden in Oud-Heverlee. Mijn moeder maakte in de kelder van het huis haar eerste eigen koffie. Na een poosje waren we verplicht uit te wijken naar een ambachtenzone. Haasrode was geen optie, vandaar kozen we in 1997 voor Boortmeerbeek”, legt ze uit. Lutgarde houdt de zaak levendig samen met amper vijftien medewerkers. “We willen niet evolueren naar een groot bedrijf. Het team van medewerkers is een grote familie geworden waar kwaliteit en gezelligheid moeten primeren.”

“Met deze erkenning bewijzen we dat we een streekproduct zijn en dat is belangrijk”, zegt Paeps.

 

Het Laatste Nieuws - Boortmeerbeek

De Boortmeerbeekse koffiebranderij ROM mag twee van haar producten voortaan 'Vlaams Traditioneel Streekproduct' noemen. De koffiemengelingen Caramba en Moka Dessert werden door de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten van de VLAM onlangs officieel erkend.

Het familiebedrijf met vestiging langs de Industrieweg in Boortmeerbeek maakt deze koffies al bijna vijftig jaar, en is naar eigen zeggen heel trots op de erkenning. "De groene, uitsluitend Arabica-koffiebonen worden hier gemengd en volgens een uniek proces gebrand; langzaam en op artisanale wijze", legt zaakvoerster Lutgarde Paeps uit.

"We roosteren ze mild, zodat de aroma's zich optimaal kunnen ontwikkelen en er een licht verteerbare en niet-bittere koffie ontstaat." Koffie Rom, genoemd naar haar stichter - Paeps' moeder Maria Rom - werd in 1967 opgestart en stelt 15 mensen tewerk. De producten zijn vooral te vinden in horecazaken en bedrijven. (SPK)